søndag 6. april 2014

Øvingshelg

Denne helgen har på mange måter vært litt delt. Fredag og halve lørdag korseminar og resten har vært viet til kvile. Idag var det endelig på plass igjen både energi og overskudd til å sjefe på kjøkkenet. Hjortesteik med tilbehør, smakte godt. Så tok jeg et dypdykk i fryseren, egentlig på leit etter ferdig oppskårne eplebiter. Eplebiter fant jeg ikke men masse jordbær sirlig fordelt i poser. Har blitt lite smoothies den siste tiden, det vitner iallefall fryseboksen om... Men hva ble det egentlig til dessert? Du trenger en ildfast form.

150 gr smør (romtemperert), 150 gr fint speltmel, 150 gr rårørsukker. Bland alt dette sammen. Hakk mandler og evt hasselnøtter i ønskelig mengde.

Legg jordbærene i bunnen og smuldre deigen oppå og ha på hakkete nøtter. Vi hadde litt potetesmel oppi også med tanke på at det kunne bli litt væske fra bærene. Det ble veldig mye væske! Mannen i huset var skeptisk, men der smakte overraskende veldig godt! Passer helt perfekt ilag med iskrem. Vi hadde bare creme brule i frysen, men vaniljeis hadde nok vært helt perfekt!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar